Naturisme Duitsland van noord tot zuid

Naturisme, naadloos bruin worden van noord tot zuid dat is mogelijk en steeds populairder in Duitsland. De zoekopdrachten op het internet naar naturisme en naaktstranden in Duitsland blijven stijgen.  Volgens een onderzoek zonnen meer dan de helft van de mannen en vier op de tien vrouwen naakt tijdens hun vakantie in Duitsland.  Naast de Oostzee en de Noordzee biedt Duitsland veel meren waar naturisme is toegestaan. Overal in Duitsland zijn er stranden waar u naakt kunt zwemmen zonder problemen.
Ik zal hieronder een overzicht geven van de mooiste naaktstranden in Duitsland.


  1. Oostzee, naaktstrand Darß (Fischland-Darß-Zingst). Veel badgasten vinden het Prerower Nordstrand één van de mooiste van heel Duitsland. Het is ongeveer vijf kilometer lang, 80 meter breed en volledig vrij van stenen. Naturisme is toegestaan in de secties 27, 28 en 32. Het strand dat langzaam afloopt in het water, is ideaal voor families en senioren. Nog meer mogelijkheden om naakt te genieten van de natuur heeft u op het 13 km lange Prerower Weststrand, op dit strand kunt u overal naakt zonnen en zwemmen.
  2. Oostzee, naaktstrand Schönberg. In de Schönberger wijk Californië (waar anders?) in Buhnenfeld 18-19 ligt een zeer mooi gedeelte waar naturisme is toegestaan. Beschermd door hoge duinen tegen nieuwsgierige blikken,  kunt u niet alleen in alle rust zonnen, maar ook naakt volleyballen.
  3. Noordzee, naaktstrand Hörnum (Sylt).  Sylt heeft een lange traditie op het gebied van naakt recreëren. In 1920 werd op Sylt het eerste naaktstrand geopend. Tegenwoordig zonnen zo'n 30 % van de ongeveer 650.000 toeristen naakt. Aan de 40 km lange westkust van de gemeente Hörnum, is bijna een op de drie stranden een aangewezen naturisten gebied. Er is ook een sauna en er zijn meerdere restaurants.
  4.  Noordzee naaktstrand Norderney. Ten oosten van Norderneys bekende Noordstrand kunt u gerust uw zwemkleding thuislaten. Het naturistengedeelte is schoon en niet zo druk. Als u niet de hele dag in de zon wilt liggen, u kunt rond het naaktstrand zelfs naakt wandelen.
  5. Berlijn Plötzensee. Vanaf heeft Centraal Station van Berlijn neemt u de lightrail (S-Bahn) en in 30 minuten bent u aan de Plötzensee.  Het strand is geopend van begin mei tot half september, het is er heerlijk rustig want er zijn geen motorboten.
  6. Nedersaksen Oldenstädter See. Hoewel er geen aangewezen naturistengebied is, wordt naakt zonnen, zwemmen en zelfs surfen getolereerd. Let op, één deel van het strand is het officiële textiel strand.
  7. Noordrijn-Westfalen Heider Bergsee. Het Heider bergmeer, is een meer ontstaan ten tijde van de bruinkoolwinning, echter reeds gestopt in de jaren zestig. Het meer ligt te midden van het recreatiegebied Ville, op ongeveer een half uur van Keulen.
  8. Saksen  Cospudener See. Het wordt beschouwd als een van de mooiste meren in Saksen en heeft het langste zandstrand van deze staat. Op de zuidelijke oever heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Leipzig, hier bevindt zich ook het naaktstrand. 
  9. Beieren Chiemsee. Er zijn twee naaktstranden aan de Beierse Chiemsee, waarvan één officieel. de eerste ligt in de Feldwieserhoek, u betaalt entree maar daarvoor zijn er toiletten en douches, een volleybalveld en een restaurant aanwezig.