Naaktstranden Tarragona

Platja Fonda
Droomt u van uw perfecte naaktstrand ? In Tarragona zult u dit naaktstrand zeker vinden.
Tarragona ligt op 90 kilometer ten zuiden van de Catalaanse hoofdstad Barcelona aan de Middellandse Zee. De stad is een culturele stad met ongeveer 130.000 inwoners. Moderne kantoor-en financiële wijken, worden afgelost door winkelstraten, waar u naast de internationale modewinkels, ook gespecialiseerde winkels kunt vinden. Het restaurant aanbod is navenant erg gevarieerd. Hieronder vindt u een overzicht van de mooiste traditionele naaktstranden van het Spaanse Tarragona.


  • Torrent del Pi - L´Atmella de Mar, het strand is verkleind en heeft slechts een afmeting van ongeveer 90 meter breed en 12 meter lang en is omgeven door een groen en waterrijk gebied. Het zand is vermengd met rotsen en ligt dichtbij de bewoonde wereld, daarom is de bezettingsgraad hoog. Op het strand zijn geen faciliteiten, de afvalbakken worden echter wel geleegd. L 'Ametlla de Mar is echt een bijzondere plek aan de Costa Dorado in Spanje. L' Ametlla de Mar is een stadje, dat niet primair drijft op het toerisme, maar waar de visserij nog steeds de belangrijkste plaats inneemt.
  • La Marquesa-Deltebre, het strand van Deltebre is omgeven door duinen. Het strand is ongeveer 1 km lang en 110 meter breed en de sfeer is rustig bij een gemiddelde bezetting.  Op het zware zand kunt u prima in het zonnetje op uw handdoek zitten, om vervolgens een duik te nemen in het kalme water. Het strand heeft alleen toiletten. De stad Deltebre ligt het dichtst bij dit natuurlijke strand. Het strand ligt in een beschermd gebied en maakt deel uit van het Parque Natural del Delta del Ebro.
  • Punta del Fangar - Deltebre, een echt mooi strand 6 km lang gelegen in een bijzondere omgeving. U kunt er prima ontspannen in een volledig natuurlijke omgeving. Het strand wordt regelmatig schoongehouden, daarnaast doet u niets herinneren aan de beschaving. Dit strand ligt in het natuurpark en is te bereiken per boot of auto. Overnachten kunt u in Deltebre.
  • El Serralo-Sant Jaume D'Enveja, van dit naaktstrand kunt u alleen maar dromen. Dit lijkt een eindeloos strand, is echter zo'n 5 km lang en het water is kalm. De bezetting is laag, waardoor u op dit naaktstrand ontspannen uw dag kunt doorbrengen. Op dit strand is geen service aanwezig. Hoewel het strand behoort tot de gemeente Sant Jaume, moet u uw accommodatie zoeken in Deltebre.
  • Migjorn- Sant Jaume D´Enveja (gedeeltelijk), op zo'n 500 meter kunt u naakt recreëren.  In deze omgeving kunt u genieten van een ontspannen sfeer, dankzij de lage bezettingsgraad. Dit strand ligt binnen een beschermd gebied, maar is niet zonder diensten zoals douches en toiletten, lokale drankjes en een schoonmaakservice.
  • La Savinosa-Tarragona, dit semi stedelijke naaktstrand bestaat uit goudkleurig zand en is zo'n 350 meter lang.  Douches en toiletten zijn aanwezig, u kunt er iets drinken en een strandwacht zorgt voor extra veiligheid. Het strand ligt op minder dan 8 km van het centrum van Tarragona.
  • Platja Fonda / Cala Waikiki - Tarragona, dit strand is slechts 200 meter lang en wordt omgeven door groen, een natuurlijke omgeving niet ver van de stad. Vanuit het centrum van de stad moet u de N 340 nemen om het strand te bereiken.
  • Rocas Planas -Tarragona, dit naaktstrand kunt u vergelijken met Cala Waikiki. Dit strand gelegen aan de blauwe Middellandse Zee en in groene omgeving, laat u ondanks de ligging dichtbij de stad ontspannen, weg van het lawaai en drukte. 
Natuurlijk zult u tijdens uw vakantie in de regio zeker een bezoek brengen aan Tarragona.
 Het vrijetijdsaanbod is groot, niemand zal zich vervelen tijdens een vakantie in Tarragona. U kunt er vissen, golfenzeilensurfen, duiken en dan heb ik nog niet alle mogelijkheden genoemd. Liefhebbers van pretparken zullen zeker het Port Aventura gaan bezoeken. Port Aventura is een van de meest interessante pretparken van Europa, met o.a. een gigantische achtbaan. Tarragona heeft ook een historische kant, het is een stad met een lange geschiedenis. Al meer dan 3000 jaar geleden vestigden zich de Iberiërs in de regio, later gevolgd door de Kelten. Uit omstreeks 600 voor Chr. werden Fenicische nederzettingen gevonden en 400 jaar later veroverden de Romeinen grote delen van Spanje en stichtten vele nederzettingenwaaronder TarragonaVanwege de rijke historische vondsten, werd Tarragona uitgeroepen als werelderfgoed stad.