Naaktstranden Menorca

Cala Macarelleta
Menorca is niet alleen een van de mooiste eilanden in Europa, maar is ook een ideale plek om te genieten van een welverdiende naturisme vakantie in de zon.

Menorca beschikt over vele stranden en prachtige baaien. Natuurlijk biedt Menorca veel meer dan alleen de kustlijn, maar ik zal voor u hieronder de acht beste naaktstranden beschrijven. Hoewel op Menorca het naturisme nergens verboden is, zijn de door mij genoemde stranden specifiek aangemerkt als naaktstrand.

  1. Cala Pilar is een ongerept strand gelegen in het noordelijke deel van het eiland. Het strand is moeilijk toegankelijk, een roodachtige kleur en kristalhelder water. Er zijn overigens geen voorzieningen op het strand, maar wel een uitstekende plek om te duiken en te snorkelen.
  2. Sa Mesquida ook gelegen in het noordelijk deel van het eiland, ook wel bekend als Arenal Gran de Sa Mesquida. Gelegen in de buurt Mahon is dit strand vergelijkbaar met de typische maagdelijke stranden in het zuiden van het eiland, met fijn wit zand. het is ideaal om te zwemmen en te snorkelen.
  3. Cala Macarelleta, fijn wit zand en turquoise en kristalheldere wateren. Het is een van de drukst bezochte naaktstranden op Menorca. Vooral in het hoofdseizoen is het moeilijk om een plek te vinden waar u uw handdoek kunt leggen op het overvolle strand.
  4. Son Bou, een ander naaktstrand dat zeker de moeite waard is en het grootste op Menorca. Op het strand treft u diverse faciliteiten, ligstoelen, parasols, maar ook strandbars zijn aanwezig. U kunt er diverse watersporten beoefenen.
  5. Cala Calderer, dit strand behoort tot twee gemeenten: Ferreries en Mercadal. Het strand is ongerept en afgelegen, zonder faciliteiten en over land moeilijk bereikbaar.
  6. Cala de Sa Torreta, wordt ook wel genoemd Cala Rambles. Dit strand bevindt zich in het Parque Natural de la Albufera de Es Grau. Vanwege de moeilijke toegang is het een rustig strand. Het zand is vaak bedekt met zeegras. Het maagdelijk strand en de prachtige omgeving zijn zeker een bezoek waard.
  7. Es Grau, wordt meestal bezocht door gezinnen. Het water is ondiep, dus ideaal voor kinderen. Een parkeerplaats is bij het strand aanwezig.  Kajaks en andere kleine vaartuigen kunnen worden gehuurd.
  8. Playa Capifort, ook wel bekend als Cala Presili, is het het laatste strand dat niet mag ontbreken op de lijst. Hoewel dit strand ook is gelegen in het noorden van Menorca, kunt het niet vergelijken met de eerder genoemde stranden in het noorden van Menorca. Playa Capifort heeft prachtig fijn wit zand.