Naturisme op Formentera

Platja de Illetes
Het kleinste eiland van de Balearen, Formentera heeft de mooiste en schoonste stranden van de Balearen.
Het officiële naaktstrand van Formentera is Platja de Illetes. U moet echter rekening houden met diverse omstandigheden, in de buurt van strandbars en restaurants is het een textiel strand. 

In de jaren zeventig, werd er hoofdzakelijk naakt gezwommen. Tegenwoordig zijn er veel Italiaanse families, die in badkleding zonnen en zwemmen. Verder noordwaarts echter kunt u naakt genieten van de zon. Een korte wandeling van een minuut is voldoende om het oostelijk deel van het schiereiland te bereiken. Op dit strand genaamd  Playa de Levante kunt u als naturist één zijn met de natuur. Daarnaast zijn er diverse baaien en stranden, als u komt van  La Savina naar Platja de Illetes. Op zowel de westelijke als de oostelijke kant van de landtong komen naturisten van alle leeftijden, om in discrete afzondering naakt te zwemmen.

De baaien zijn vanaf de weg gedeeltelijk niet zichtbaar. Duinen beschermen u tegen blikken van de passerende menigte. Het zijn vooral jongeren, die vaak op de fiets naar deze afgelegen baaien komen en genieten van elkaar en van de turquoise wateren in Eva kostuum. In tegenstelling van bijvoorbeeld Playa es Trenc op Mallorca, heeft u hier niet te maken met wandelende toeristen. Dit strand is vooral geschikt voor de naturist, die graag ongestoord wil genieten en relaxen en zich niet op een presenteerblaadje wil aanbieden aan iedere voorbijganger.
Direct tegenover op de westelijke kant van de landtong, op Platja de Llevante zijn restaurants en toiletten.
Conclusie:  Platja de Llevante op Formentera is geschikt voor alle vakantiegangers, die in relatieve afzondering naakt willen recreëren.
Ontspanning is een ding, maar ook voor jongeren is Formentera een prima vakantie bestemming. Es Pujols is een klein toeristisch centrum in het noord-oosten van het eiland. Tal van strand bars met live muziek, discotheken en nachtclubs bieden nachtelijk entertainmentFormentera is
 het meest zuidelijke eiland van de tot Spanje behorende Balearen, in de westelijke Middellandse ZeeHet is 83 vierkante kilometer en heeft ongeveer 7.500 inwoners. De belangrijkste inkomstenbron is het toerisme. Bent u op zoek naar een rustige bestemming, waar u heerlijk kunt ontspannen, is Formentera de juiste keuze. U kunt zich ontspannen door heerlijk te wandelen of te fietsen over het eiland, bij het winkelen in San Fransesc, of op de in september bijna lege stranden. U kunt zelfs leren zeilen op een catamaran op Platja de ses Illetes. Playa de Levante naaktstrand of Platja de Sa Roqueta bieden veel watersportfaciliteiten. 

Stress kunt u op Formentera van u afschudden, want het lijkt erop of de inwoners van het eiland dit helemaal niet kennen. Geen wonder wonen op zo'n prachtig eiland, elke dag naar een andere mooie strand, het lijkt een droom, kristalhelder water, u waant zich in het Caribisch gebied. De fiets is overigens het middel om zich te verplaatsen op Formentera. Ook al heeft u weinig conditie, kunt u gerust een fiets huren, de routes zijn over het algemeen vlak. Er is een uitzondering, de toch naar Far de la Mola, bent u ongeoefend huur dan liever een auto. Deze lange zware weg naar boven is zelfs voor getrainde fietsers een opgave, maar met het prachtige uitzicht wordt u beloont.