Naturisme Ecuador

Naturisme is vaak nog een geheim, zo weten in Ecuador veel Ecuadorianen niet eens van het bestaan van een naaktstrand in hun land. Daarom zullen ze u ook meestal niet de weg weten te wijzen.

In Ecuador zijn veel stranden, de gehele westkust van dit land in Zuid-Amerika ligt aan de Stille Oceaan. De provincie Manabí kent een 350 kilometer lange kustlijn en wordt vooral gebruikt door toeristen, die naar de hoofdstad Quito of naar Guayaquil een van de belangrijkste plaatsen van Ecuador komen. Ze komen voor de zon, of genieten van de prachtige cultuur en haar eeuwenoude geschiedenis. Het is in Manabí, ten zuiden van de provinciale grens, waar naturisten samen komen.  Niet te ver van Montañita, één van de meest populaire toeristische bestemmingen, Playa Rosada achterlatend, voorbij Puerto Rico een andere toeristische bestemming met veel faciliteiten, bereikt u Río Chico voor de stad Salango. Ik hoop dat u mijn uitleg kunt volgen. 
Een aanwijsbord zult u ook niet aantreffen. Het is een klein strandje, niet druk en het is wat men noemt een getolereerde naakt strand. Het wordt vooral gedoogd. Ecuadorianen zult u er niet aantreffen, de taboes van dit Zuid-Amerikaanse land zijn te sterk om te worden gebroken. Buitenlanders zijn meer gewend om hun naakte huid te tonen en te genieten van de prachtige natuur, het milde klimaat en heldere water. Ze worden gedreven door hun vrijheid en een verborgen hoek kan worden gevonden in Manabí. Natuurlijk alleen als u durft. Ecuador heeft enorm veel stranden.