Naaktstranden op Santorini

Red Beach
Er zijn geen officiële naaktstranden op het Griekse eiland Santorini, hoewel discreet naturisme wordt getolereerd.  Het merendeel van de stranden van Santorini zou u kunnen zeggen zijn topless stranden.

Veel vrouwen kiezen om topless te zonnebaden op zelfs de meest populaire en soms overvolle stranden van de Griekse eilanden. Santorini is daar geen uitzondering op. Deze gedeeltelijke naaktheid is gemeengoed en aanvaard. Op Santorini vindt u dan ook vele topless stranden. De meest populaire stranden van de toeristische plaatsen zoals Kamari en Perissa zijn vaak vol van topless zonaanbidders. Naaktstranden is echter een andere zaak. Officiële naaktstranden noch aangegeven of gereserveerde gebieden voor nudisten op het eiland Santorini zult u niet vinden. Maar op de minder populaire en minder bevolkte stranden kunt u mogelijk toch naturisme beoefenen.

Naturisten vindt u meer op de afgelegen en moeilijk bereikbare stranden van Santorini.  Red Beach (Kokkini Ammos) en White Beach (Aspro Paralia) worden soms gezien als naaktstranden en plekken waar naturisme wordt aanvaard. Red Beach heeft rode kiezels en de imponerende rode lava klippen stoten naar boven uit het kristalheldere water.
Vanaf Red Beach kunt u wandelen naar White Beach en ziet u de steile kliffen geleidelijk van kleur veranderen van rood naar wit, vandaar dus de naam. Beide stranden zijn moeilijk toegankelijk. U heeft de keuze ofwel klauteren langs de kliffen of aan boord springen van een watertaxi. 
Paradise strand is minder druk dan de resorts Kamari en Perissa dus soms wordt dit strand gebruikt door naturisten. Het zand is zwartgrijs en er zijn enkele hoge golven, afhankelijk van de zomer wind,

Het Perivolos strand is een voortzetting van het Perissa strand, het is er vooral in de maanden april en mei in het voorjaar en oktober en november in het najaar minder druk. Tijdens deze minder drukke periodes worden de afgelegen gedeeltes van het Paradise strand en het Perivolos strand gebruikt als naaktstrand.

Wilt u voor uw volgende naturisme vakantie naar Santorini, op de website www.griekenlandvakantietips.nl vindt u naast allerlei informatie, ook diverse accommodaties.