Naaktstranden in Californië

Baker Beach
De deelstaat San Franciso gelegen in de Amerikaanse staat Californië heeft slechts een paar naaktstranden, maar wel met een trouwe aanhang. Gedurende een groot deel van het jaar kan het te koud zijn, om alle kleding uit te trekken, maar tijden warme en zonnige dagen kunnen de naaktstranden in San Francisco erg druk zijn.

In vele andere delen van Californië maken lokale naaktheid wetten en regelgeving het moeilijk om een naaktstrand te vinden, zonder dat u het risico loopt om te worden gearresteerd.

Hieronder vindt u een overzicht van de kleding optioneel stranden in San Francisco.

  • Baker Beach is het drukste naaktstrand van San Francisco, met een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge en een levendige mix van vriendelijke mensen. Het strand wordt gebruikt door zowel geklede en ongeklede bezoekers, samen met de lokale vissers en fotografen.
  • Fort Funston Beach wordt soms gebruikt door naturisten, echter meer door deltavliegers en wandelaars met hun hond.
  • Golden Gate Bridge (Marshall's) Beach is een drukke strand, dat ook erg populair is bij de lokale gay gemeenschap, maar singles en hetero koppels gaan er ook graag naar toe. Vanaf het strand heeft u ene prachtig uitzicht op de brug. Het kan er koud en winderig zijn, dan is het natuurlijk verstandiger om uw kleding aan te houden.
  • Lands End Beach is een afgelegen strand dat bereikbaar is via een steil pad. Het is rotsachtig en een beetje moeilijk te bereiken, maar het heeft een fantastisch uitzicht en meet een beetje geluk bent u alleen.
U kunt ook heel wat naakt stranden ten noorden en ten zuiden van San Francisco vinden. Waarbij u in het noorden van Californië veel meer kleding-optioneel strand locaties kunt vinden dan in Zuid-Californië. De deelstaat Marin ten noorden van San Francisco heeft veel kleding optioneel stranden.

Hieronder vindt een overzicht van de kleding optioneel stranden in de deelstaat Marin.

  • Limantour gelegen bij het natuurreservaat Point Reyes National Seashore, heeft zacht zand glooiende duinen en veel dieren.
  • Muir is gelegen een mooie omgeving en dichter bij San Francisco dan sommige van de andere stranden.
  • Red Rock is wellicht het meest populaire naaktstrand ten noorden van San Francisco. Vaak overvol met veel vriendelijke mensen.
  • Sculptured, nooit druk en natuurlijk mooi, maar alleen bereikbaar bij eb  en een lange wandeling van de dichtstbijzijnde parkeerplaats.
  • South Rodeo, weinig gebruikt als naaktstrand, maar met een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is het enige naaktstrand in de deelstaat Marin met een uitzicht op de Stille Oceaan.
In de deelstaat Santa Cruz zijn de naaktstranden talrijk en gezien het aantal auto's op de parkeerplaatsen zijn ze erg geliefd. De meest naaktstranden in Santa Cruz zijn hoofdzakelijk gelegen in baaien vaak beschermd tegen de wind en uit het zicht door de omringende rotsen.

Hieronder een overzicht van de naaktstranden in de deelstaat Santa Cruz.

  • Bonny Doon is veruit het meest populaire naaktstrand in de deelstaat Santa Cruz, met een grote verharde parkeerplaats langs de snelweg.
  • Laguna Creek is een van de rustigere, minder bezochte stranden in de omgeving. De staat Californië kocht dit land in 2009 en de toekomst voor naakt recreatie is onzeker.
  • Scott Creek is een gemakkelijk toegankelijke strand waar u kunt parkeren en direct op het zand lopen. Het gebied het dichtst bij de parkeerplaats wordt gebruikt door gezinnen en geklede bezoekers, maar het naaktgedeelte is slechts op een korte loopafstand.
 In Californië heeft u zoals u hierboven heeft kunnen lezen diverse mogelijkheden om naakt te kunnen recreëren, let echter steeds goed op de lokale wetten, een boete is snel uitgedeeld.