Naaktstranden aan de Baskische kust

Bent u naturist? Dan vindt u hieronder een overzicht van de beste naturisten stranden aan de Baskische kust in Spanje, in de provincies Biskaje en Gipuzkoa.

De Costa Vasca biedt u zeker twintig stranden waar u u kunt genieten van het strand zonder textiel.
Laat ik beginnen met de stranden in de provincie Biskaje:

  • Barinatxe (Sopela), is een van de meest bezochte naaktstranden in Biskaje. Het naturisme gedeelte speelt zich voornamelijk af op het linkergedeelte van het strand, maar is toegestaan op het hele strand. Het strand heeft diverse voorzieningen, waaronder een snackbar, douches en toiletten. Parkeren kunt u tegen betaling.
  • Muriola of ‘La Cantera’ (Barrika), de afmetingen zijn klein, maar La Cantera kan bogen op de meest trouwe bezoekers van de Baskische kust. Vanwege de rotsen is het zwemmen een beetje moeilijk, maar toch is dit strand ook door naturisten gekozen die graag snorkelen. Strandwachten en douches zijn aanwezig.
  • Azkorri (Getxo). De officiële naam is 'Gorrondatxe', het naturisten gedeelte bevindt zich ook hier op het linkergedeelte. Naast de zandgedeeltes kunt u uw handdoek ook leggen in de groene zones of genieten tussen de vele ( comfortabele) rotsen.
  •  Meñakoz (Barrika)  ideaal voor iedereen die op zoek naar een 'hippie' zandstrand om de dag door te brengen. Met een ietwat steile afdaling en met meer stenen dan zand, is het strand de favoriet van de Baskische jonge naturisten.
  • Lapatza (Ea). Voor velen is dit de ideale plek om naakt te recreëren en te ontsnappen aan de drukte. Deze maagdelijke rotsachtige en rustige plek omgeven door bergen, is de perfecte plek om te duiken en te vissen, het strand mist elke vorm van dienstverlening.
  •  Antzoras (Ibarrangelu), een klein juweeltje aan de kust van de Golf van Biskaje. Anzoras is een klein zandstrand met helder water, waar u als naturist heerlijik kunt ontspannen. Het is een beetje moeilijk om er te komen, maar de inspanning wordt beloond met een van de meest bijzondere inhammen van Biskaje.
  • Ogeia (Ispaster), ook dit strand heeft vele naturisten vanwege haar charme weten te betoveren.
De provincie Gipuzkoa kent ook diverse naaktstranden.

  • Zarautz, van het 2 1/2 km lange zandstrand, wordt slechts een klein deel tegenover de golfbaan beschouwd als naturistenstrand. De bezettingsgraad is hoog, het strand heeft een promenade en wordt gekenmerkt door zijn gouden zand. U kunt ook perfect surfen in Zarautz.
  • Saturraran (Mutriku), ligt aan de grens met Biskaje, opmerkelijk het wordt gevormd door twee rotsen, in de vorm van twee geliefden Satur en Aran, volgens een legende. Het gouden zand heeft een restaurant. Kano's kunnen worden gehuurd en u kunt er ook prima windsurfen.
  • Tximistarri (Donostia), een bij velen onbekend strand, maar toch populair onder naturisten.  U bereikt het strand via Ondarreta.  Het is een rustiek en rotsachtige strand, waar u als naturist kunt ontsnappen aan de dagelijkse stress.
  • Zurriola (Donostia). Het is één van de meest populaire en drukke stranden van de Baskische kust. Sinds 2004 is nudisme toegestaan en dat is niet bij iedereen bekend.
  • Het eiland Isla Santa Clara (Donostia). Naast de onmiskenbare charme heeft het eiland ook een gedeelte voor nudisten. De uitzichten vanaf het eiland zijn onbetaalbaar.