Naaktstranden in Gerona

De vijf beste naaktstranden in Gerona. Aan de Costa Brava zijn  ongeveer twintig gerenommeerde stranden, waar u zonder kleding kunt genieten van zon, zee en strand. Vooral in het stadje Cadaqués zijn zelfs zes naaktstranden.
Gerona is de negende Spaanse provincie in aantal naaktstranden. De kust van Gerona is rijk aan aan kleine baaien, waar iedereen zelf bepaald of hij of zij gekleed of naakt gaat.

Hieronder vindt u de vijf beste naaktstranden in Gerona.


  • Cala Tavallera - Port de la Selva, Cala Tavallera is een strand dat moeilijk bereikbaar, maar van grote schoonheid is. U neemt de weg van El Port de la Selva en na ongeveer twee kilometer is er een weg die leidt naar de baai. Gemakkelijker bereikt u Cala Tavallera via het water. Cala Tavallera is een open baai (noordenwind), met zeer schoon en ondiep water. De bodem is zand, stenen en rotsen, u kunt er zelfs kamperen in een dennenbos.
  • Playa de la Boadella - Lloret de Mar, een lang strand, hoofdzakelijk grof zand, dat ondanks de aanwezigheid van twee belangrijke en drukke toeristische plaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes vrij onaangetast is gebleven. Het strand behoort tot Lloret de Mar. Het prachtige strand is rustig gelegen en beschermd door een uitgebreid bos en omgeven door rotsen. Cala Sa Boadella houdt nog steeds de typische maagdelijke ambiance. Terwijl het slechts op één kilometer ligt van de drukste stranden van Lloret  de Mar en net ten zuiden van een van de mooiste tuinen aan de Costa Brava.
    Cala de Sa Boadella is ongeveer 200 meter lang en 25 meter breed.
    Gelegen tussen Cala Santa Cristina en Punta d'en Sureda, het lange smalle strand bestaat uit graniet gesteente. Achter het strand ziet u rotsformaties en als u een duik neemt in de zee, zult u constateren dat het al direct behoorlijk diep is. Het water is trouwens schoon en helder. De idyllische en romantische sfeer is uitzonderlijk en dit  komt vooral door de ligging. Zowel de bossen als de kliffen vormen een kleurrijk geheel. Daarnaast zou iedere bezoeker van Cala Sa Boadella een bezoek moeten brengen aan de Renaissance tuinen van Santa Clotilde. De tuinen zijn in 1919 ontworpen door Nicolau Rubió i Tudurí. Het strand beschikt overigens over allerlei voorzieningen :douches, toiletten, bar, restaurants en beveiliging. Om het strand te bereiken neemt u vanauit Lloret de Mar de route GI 682 naar Blanes, op ongeveer één kilometer vanaf Lloret neemt u op de rotonde de afslag richting Santa Clotilde, neem de route richting de bergen, aan uw linkerkant ziet u vervolgens een voetpad, terwijl aan de rechterkant de auto’s worden geparkeerd. U wandelt vervolgens 300 meter door het weelderige bos naar het strand. Als u in de zomer gaat bent u zeker niet alleen, veel Lloret de Mar bezoekers houden van deze plaats.
  • Playa de la Isla Roja – Begur, het is één van de beroemdste naaktstranden in de Baix Empordà, het strand ligt ten zuiden van Pals in de buurt van het strand van Racó. Het strand is niet erg toeristisch en wordt omgeven door kliffen. Het zogenaamde rode eiland gaf de naam aan het strand. Het strand heeft een gouden kleur, maar er zijn enkele kiezels. Let op de ingang van het water is heel diep, na een paar meter kunt u al niet meer staan. Het water is echter rustig en er zijn geen sterke stromingen.
  • Playa del señor Ramón – Santa Cristina d’Aro, het strand Playa del señor Ramón ook wel bekend als Cala Corrullada, is een grote zandbank langs de voet van een mediterraan bos. Cala Corrullada is een smal zandstrand dat opent als een kleine baai te midden van weelderige dennenbossen en kristalheldere wateren. De toegang naar het strand vindt u bij kilometer 35 op de weg van Sant Feliu de Guixols naar Tossa.
  • Playa de Es Borró – Colera, het strand Playa de es Borró ligt ten noorden van Cap Ras, tussen de steden Llançà en Colera. De punt van Cap Ras vormt een klein schiereiland, de kust is redelijk vlak en gemakkelijk toegankelijk. Vanuit een kleine parkeerplaats naast de weg (N-260) is een pad dat leidt naar het strand. Het strand is beschut tegen de wind en heeft fijn grijs zand, kleine steentjes en stenen. Het water is zeer helder en schoon.