Naturisme vakantie Oekraïne

Koktebel
Oekraïne een voor velen onbekende naturisme bestemming, beschikt wel degelijk over een naaktstrand. Dit naaktstrand vindt u in de Krim in het zuidoosten van de Oekraïne. Het naaktstrand Koktebel heeft een lengte van 700 meter en is gelegen ten oosten van de stad. Het strand is niet moeilijk te vinden, via het openbare strand komt u vanzelf op het naaktstrand. Op het naaktstrand ziet u erg veel tenten op ongeveer 50 meter van het water, de echte naturist woont hier vele maanden onafgebroken. Meer dan de helft van de zonaanbidders zijn vakantiegangers uit het dorp. 

Koktebel trekt veel mensen uit verschillende delen van de wereld. Iedereen vindt er wel iets aantrekkelijks, maar vooral de speervissers, duikers en natuurlijk de liefhebbers van het naakt zonnen.

in Koktebel is het nudisme populair sinds de dagen van Maximilian Voloshin, hij was de oprichter van het naaktstrand. Tegenwoordig heeft het naaktstrand dat ten oosten van de stad ligt een lengte van 700 meter en een breedte van 50 meter. Vanwege de populariteit is het steeds moeilijker om in eenzaamheid op de Koktebel stranden te verblijven. Het heeft geleidt tot vele nieuwe gebouwen en de ontwikkeling van nieuwe hotels en resorts. Appartementen aan het strand worden te koop aangeboden. Woningen zijn net als in andere badplaatsen in de Krim ook in Koktebel erg geliefd. 

Naast dit bovengenoemd naaktstrand, zijn er nog twee naaktstranden in Koktebel. Koktebel sea aan de rand van alle gebouwen in het oosten nabij Cape Koktebel Chameleon. Het derde en wellicht meest populaire naaktstrand is gelegen een rustige baai in Koktebel.  Hier is een mooi zandstrand en een rustige, kalme zee. Het strand strekt zich uit tussen twee heuvels op een afstand van enkele honderden meters, maar de breedte van het strand is niet meer dan vijf meter.

Ondanks de grote toename van de gebouwen in Koktebel in de afgelopen jaren, is Koktebel een van de favoriete bestemmingen voor naturisten om te ontspannen. Als we het hebben over de naaktstranden van Koktebel, dan hebben we het dus vaak over de kleine stranden rond Koktebel, in de richting van Ordzjonikidze. Er zijn echter veel meer kleine baaien, waar u zicht kunt terugtrekken en waar u heerlijk naakt kunt zonnebaden. De lokale bevolking vindt het best, zolang er maar geen sprake is van excessief gedrag.

Koktebel stond bekend als een vakantie plek voor schrijvers uit de Sovjet-Unie. Het is eveneens bekend vanwege de cognac en ook voor het grootste naaktstrand uit de voormalige Sovjet-unie.
Tegenwoordig komen in de zomer vele toeristen uit Rusland en Oekraïne. Roebels en dollars worden gemakkelijk uitgewisseld in kiosken langs de stranden. Er is een mix van openbare stranden en privé-stranden met een verhard wandelpad langs de baai. Hier vindt u veel kleine restaurants, kiosken, bars en kleine markten, waar ambachtslieden hun kunsten tonen en waar verkopen. In de avond komt het strand tot leven met vele kleine disco's. Live muziek, bier en shashlik verhogen de stemming. De keuken is overwegend Tatar, maar ook gerechten uit Rusland en Oekraïne worden geserveerd. Er worden diverse excursies aangeboden van boottochten, paardrijden en uitstapjes naar een nabijgelegen klooster of de cognac fabriek.

Accommodatie vindt u ofwel in een klein hotel of in een van de honderden guesthouses gerund door de lokale bewoners.